Tudatosmami

Habos-epres inspiráció

Az alábbi édesség, kedves Eszti barátnőm ötlete nyomán született, a nálam fellelhető alapanyagokból. Na jó, az epret be kellett szereznem… 🙂 Köszönöm szépen Eszti az inspirációt! Hozzávalók 6 pohárhoz: 500 gramm eper 200 ml habtejszín 300 g natúr joghurt 2 evőkanál nyírfacukor 2 marék zabpehely 1 marék búzacsíra 1 marék mandula durvára darabolva Így készítsd:… Tovább »

Medvehagymás túrókrém

Gyors, egyszerű, és a felvágottak kiváló alternatívája! A medvehagyma számos gyógyhatású hatóanyagot tartalmaz, így gyulladásgátló, baktérium-, és gombaellenes hatásáról ismert, továbbá vérnyomás-, és koleszterinszint csökkentő. A túró tele van többek között kalciummal, D-vitaminnal, melyek hozzájárulnak a csontok és fogak épségéhez, valamint bővelkedik értékes fehérjében is, ami pedig az izomműködéshez és növekedéshez elengedhetetlen. Így készül: Hozzávalók:                                                  … Tovább »

Bolognai tészta, zöld fűszerekkel, teljes kiőrlésű tésztából…

A gyerekek nagyon szeretik a bolognai-s tésztát, de nem szívesen csinálom meg nekik porból a mártást. Kikísérleteztem egy receptet, ami meg sem közelíti a poros változatot. Sokkal finomabb annál, a gyerekek egyszerűen imádják, és nem mellesleg ez egy egészséges változat. Hozzávalók: 0,5 kg pulyka darált hús 1 szál sárgarépa 1/4 db zeller 2 gerezd fokhagyma… Tovább »

Glutén-, és laktózmentes köleskása, gyümölcsökkel rétegezve

Garantáltan működő recept! És naggggggyon finom! Hozzávalók egy családi adaghoz: 20 dkg köles (jól megmosva, lecsöpögtetve)- gluténmentes, ha ez a csomagoláson fel van tüntetve 6 dl víz 6 dl rizstej vanília, fahéj (7-8 hónapos korban már készítheted vele. A fiatalabb babák enélkül is elpusztítják mind :)) reszelt alma A kölest tedd egy fazékba, öntsd rá… Tovább »

Halas szendvicskrém, gyorsan, egyszerűen

Az ajánlások szerint heti 300-400 dkg tengeri halat kellene fogyasztanunk. Sajnos Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás meg sem közelíti az ajánlásokat, sőt amikor eszünk, azt is leginkább Karácsonykor rántott (nem tengeri) hal formájában fogyasztjuk. Ezért nem is szabad meglepődni azon, hogy a halálozási statisztikák első helyén a szív-érrendszeri megbetegedések állnak felnőttkorban, melyhez hozzájárul a… Tovább »

Tavaszi zöldségleves kölessel

A köles az emberiség egyik legősibb gabonája, napjainkban azonban egyre ritkábban kerül az asztalra, hazánkban leginkább a reformkonyha hívei használják előszeretettel. A köles gluténmentes gabona, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják (amelynek a csomagolásán feltüntették, hogy gluténmentes), magas az élelmi rost tartalma (8-9 gramm/100 gramm), számos vitamint (B vitaminok, E-, K vitamin) és ásványi anyagot (kalcium, vas,… Tovább »

Pizzasütés otthon, gyorsan, 3 egyszerű lépésben

Hétvégén ismét pizzát sütöttem. Megint olyan rosszul sikerült, hogy még lefényképezni sem tudtam 🙂 Így kép nélkül nézzük a hozzávalókat és a folyamatot három egyszerű lépésben: Hozzávalók: 1/2 kg liszt (fele teljes-kiőrlésű tönkölyliszt, másik fele ugyanilyen, csak fehér), 1 csomag szárított élesztő, 1 dl langyos tej csipetnyi cukorral az élesztő felfuttatásához, 1/2 dl olaj, kevés… Tovább »

“A legfinomabb fonott kalács…”

Kristóf: “Anya! Ez a legfinomabb kalács, amit valaha ettem. Én: “Köszönöm drágám, nagyon kedves vagy.” Ő: “Ezt most nem csak azért mondom, hogy örüljél. Tényleg nagyon finom.” 🙂   Szóval tényleg nagyon finom és EGYSZERŰ. Hozzávalók: 50 dkg búzaliszt (nem szoktam szitálgatni), 1 csomag szárított élesztő, 1 kávéskanál só, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 1,5 evőkanál… Tovább »

Házi felvágott, három lépésben. A rettenetes bolti felvágottak helyett…

Tisztelet a kivételnek. De tényleg. Sok terméket emberi fogyasztásra alkalmatlannak kellene nyilvánítani. Itt a házi változat három egyszerű lépésben: Hozzávalók: 60 dkg darált csirkemell, 2 egész tojás, 200 ml főzőtejszín, 1 gerezd áttört fokhagyma, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só és fűszerek (most kakukkfűvel és majorannával készült) 1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Egy nagyobb folpackot… Tovább »

A sütőtök és dió találkozása egy hűvös őszi estén

Hiszem, hogy mindig mindent akkor kell enni, és venni mikor szezonja van. Nem csak azért, mert olyankor a legdúsabb vitaminokban, ásványi anyagokban, hanem mert olyankor egy nagyobb mennyiség megvásárlásával, a későbbi borsos ár töredékéért, spájzolhatunk be egészen addig, míg ismét nem lesz kapható (szezonban!). Ezért is készült tegnap diós-sütőtökös “pikk-pakk” muffin, Nórival. Mostanában a sütőtökhöz… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!