Tudatosmami

Halas szendvicskrém, gyorsan, egyszerűen

Az ajánlások szerint heti 300-400 dkg tengeri halat kellene fogyasztanunk. Sajnos Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás meg sem közelíti az ajánlásokat, sőt amikor eszünk, azt is leginkább Karácsonykor rántott (nem tengeri) hal formájában fogyasztjuk. Ezért nem is szabad meglepődni azon, hogy a halálozási statisztikák első helyén a szív-érrendszeri megbetegedések állnak felnőttkorban, melyhez hozzájárul a… Tovább »

Tavaszi zöldségleves kölessel

A köles az emberiség egyik legősibb gabonája, napjainkban azonban egyre ritkábban kerül az asztalra, hazánkban leginkább a reformkonyha hívei használják előszeretettel. A köles gluténmentes gabona, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják (amelynek a csomagolásán feltüntették, hogy gluténmentes), magas az élelmi rost tartalma (8-9 gramm/100 gramm), számos vitamint (B vitaminok, E-, K vitamin) és ásványi anyagot (kalcium, vas,… Tovább »

A sütőtök és dió találkozása egy hűvös őszi estén

Hiszem, hogy mindig mindent akkor kell enni, és venni mikor szezonja van. Nem csak azért, mert olyankor a legdúsabb vitaminokban, ásványi anyagokban, hanem mert olyankor egy nagyobb mennyiség megvásárlásával, a későbbi borsos ár töredékéért, spájzolhatunk be egészen addig, míg ismét nem lesz kapható (szezonban!). Ezért is készült tegnap diós-sütőtökös “pikk-pakk” muffin, Nórival. Mostanában a sütőtökhöz… Tovább »

Házi joghurt készítése az egész családnak, 5 egyszerű lépésben

Ha sikerül jó minőségű tejet és (valóban) élőflórás joghurtot vennünk, csodás házi joghurtot tudunk készíteni. A “valóban” szócskát a “ráírt, de mégsem tartalmaz élőflórát” joghurtok miatt írtam….   Amire szükséged lesz: 1. 1 liter tej 2. 3-4 púpozott evőkanál élőflórás natúr joghurt (csak az első adag elkészítésekor, utána már a kész joghurtból kanalazunk 3-4 evőkanállal… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!