Tudatosmami

Lángost, valaki?

Mindig, amikor közeleg a hétvége, lángos-ehetnékem van. Biztos a szombati piac-nap miatt van, mert a piacozáshoz, úgy hozzátartozik a lángos. Többször előfordult azonban, hogy nem volt az “igazi”. Készültem rá, vártam, és nem tudtam jót enni belőle, mert valamikor az olajtól tocsogott, valamikor a fogam alatt ropogott a fele. Így most már eljutottam oda, hogy… Tovább »

Glutén-, és laktózmentes köleskása, gyümölcsökkel rétegezve

Garantáltan működő recept! És naggggggyon finom! Hozzávalók egy családi adaghoz: 20 dkg köles (jól megmosva, lecsöpögtetve)- gluténmentes, ha ez a csomagoláson fel van tüntetve 6 dl víz 6 dl rizstej vanília, fahéj (7-8 hónapos korban már készítheted vele. A fiatalabb babák enélkül is elpusztítják mind :)) reszelt alma A kölest tedd egy fazékba, öntsd rá… Tovább »

Halas szendvicskrém, gyorsan, egyszerűen

Az ajánlások szerint heti 300-400 dkg tengeri halat kellene fogyasztanunk. Sajnos Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás meg sem közelíti az ajánlásokat, sőt amikor eszünk, azt is leginkább Karácsonykor rántott (nem tengeri) hal formájában fogyasztjuk. Ezért nem is szabad meglepődni azon, hogy a halálozási statisztikák első helyén a szív-érrendszeri megbetegedések állnak felnőttkorban, melyhez hozzájárul a… Tovább »

Tavaszi zöldségleves kölessel

A köles az emberiség egyik legősibb gabonája, napjainkban azonban egyre ritkábban kerül az asztalra, hazánkban leginkább a reformkonyha hívei használják előszeretettel. A köles gluténmentes gabona, ezért lisztérzékenyek is fogyaszthatják (amelynek a csomagolásán feltüntették, hogy gluténmentes), magas az élelmi rost tartalma (8-9 gramm/100 gramm), számos vitamint (B vitaminok, E-, K vitamin) és ásványi anyagot (kalcium, vas,… Tovább »

Pizzasütés otthon, gyorsan, 3 egyszerű lépésben

Hétvégén ismét pizzát sütöttem. Megint olyan rosszul sikerült, hogy még lefényképezni sem tudtam 🙂 Így kép nélkül nézzük a hozzávalókat és a folyamatot három egyszerű lépésben: Hozzávalók: 1/2 kg liszt (fele teljes-kiőrlésű tönkölyliszt, másik fele ugyanilyen, csak fehér), 1 csomag szárított élesztő, 1 dl langyos tej csipetnyi cukorral az élesztő felfuttatásához, 1/2 dl olaj, kevés… Tovább »

A sütőtök és dió találkozása egy hűvös őszi estén

Hiszem, hogy mindig mindent akkor kell enni, és venni mikor szezonja van. Nem csak azért, mert olyankor a legdúsabb vitaminokban, ásványi anyagokban, hanem mert olyankor egy nagyobb mennyiség megvásárlásával, a későbbi borsos ár töredékéért, spájzolhatunk be egészen addig, míg ismét nem lesz kapható (szezonban!). Ezért is készült tegnap diós-sütőtökös “pikk-pakk” muffin, Nórival. Mostanában a sütőtökhöz… Tovább »

20 perces mákos-tönkölyös

Kristóf a suliban nem az ott kapott tízórait és uzsonnát eszi, csomagolni szoktam neki. Az egyik ebből mindig gyümölcs, a másik változó, hogy mi. A holnapi uzsi a gyümölcs mellett keksz lesz. Körbenéztem mi van itthon, miből tudok gazdálkodni, és az alábbi finomság lett az eredmény. Egy keverőtálba mértem 15 dkg tönköly fehérlisztet, 7 dkg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!