Tudatosmami

Glutén-, és laktózmentes köleskása, gyümölcsökkel rétegezve

Garantáltan működő recept! És naggggggyon finom!

Hozzávalók egy családi adaghoz:

  • 20 dkg köles (jól megmosva, lecsöpögtetve)- gluténmentes, ha ez a csomagoláson fel van tüntetve
  • 6 dl víz
  • 6 dl rizstej
  • vanília, fahéj (7-8 hónapos korban már készítheted vele. A fiatalabb babák enélkül is elpusztítják mind :))
  • reszelt alma

A kölest tedd egy fazékba, öntsd rá a vizet és a tejet. Forrald föl. Miután felforrt, tegyél rá egy fedőt és lassú tűzön, ügyelve nehogy lekapjon, időnként megkeverve, főzd meg. A köles elég hamar megfő, de ez a kása akkor jó, amikor már finom krémes, olyan tejbegríz állagú lesz.
Ha elérted a kívánt állagot, zárd le, keverd hozzá a fűszereket és tálkákba rétegezd a gyümölccsel. Melegen és hidegen is kitűnő.

Ez a recept alkalmas 1 éves kor alatt is, valamint gluténérzékeny és tejcukorérzékeny babáknak is egyaránt. Nagyobb gyerekeknek készítheted tehéntejjel, ízesítheted mézzel, rakhatsz bele aszalt gyümölcsöket, halmozhatsz a tetejére idény jellegű friss gyümölcsöket.

Tudatosan megélt, szép napot!

aláírás

 

 

Ha tetszett a recept, megköszönném, ha szavazol rám ezen a versenyen:

banner_468x60_szavazás

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!