Az egész megvan 40 perc alatt, és garantáltan nagy sikere lesz!
Hozzávalók 10 tekercshez.
A lepényhez
- 300 g finomliszt
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 8 dkg vaj
- 200 ml langyos víz
Minden hozzávalót gyúrj össze. Akkor jó, ha rugalmas, könnyen gyúrható, nem ragadós tésztát kapsz.
Ezt oszd el 10 részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kerekre (jó vékony legyen!).
Közben forrósíts fel egy teflonserpenyőt, tedd bele a kinyújtott lapot, s mindkét oldalát 30-30 másodpercig süsd. Mind a 10 lapot süsd meg így, egyenként.
A töltelékhez
- 400 g csirkemell
- 600 g kukorica
- 2 doboz natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- olívaolaj, oregánó, kakukkfű, majoranna, só, bors
- saláta-, paradicsom-, uborka kisebb darabokra vágva, 1 fej lilahagyma, karikára vágva
Teflonserpenyőben pár csepp olívaolajon a fűszerekkel párold meg a csirkemellet, majd mikor majdnem kész, dobd rá a kukoricát, és párold őket össze.
Közben a natúr joghurtba nyomd bele a fokhagymát.
A tekercs összeállítása
Tegyél egy lepényt a tányérra, s csúsztass alá egy alufóliát úgy, hogy a lepény feléig érjen (ez fogja megakadályozni, hogy mikor eszed, kihulljon alul a finomság). Kend be a fokhagymás joghurttal, szórj rá reszelt sajtot, majd mehet rá a kukoricás csirkemell. Erre rakd a zöldségeket, majd tekerd fel a tekercsedet úgy, hogy az alját félig felhajtod, ráhajtod a két szélét, s az alufóliával összefogod.
Tipp: Egyszerre csinálj dupla mennyiségű lepényt, és a felét fagyaszd le. Amikor szükséged van rá, kapd elő a fagyasztóból, s mikor kiolvadt, kevés vizet fröcskölj rá, majd mikróban melegítsd 20-30 másodpercig. Olyan, mintha akkor sütötted volna frissen. 🙂
További tippekért, trükkökért kattints ide.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: