Tudatosmami

Habos-epres inspiráció

Az alábbi édesség, kedves Eszti barátnőm ötlete nyomán született, a nálam fellelhető alapanyagokból. Na jó, az epret be kellett szereznem… 🙂 Köszönöm szépen Eszti az inspirációt!

Hozzávalók 6 pohárhoz:

  • 500 gramm eper
  • 200 ml habtejszín
  • 300 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 2 marék zabpehely
  • 1 marék búzacsíra
  • 1 marék mandula durvára darabolva

Így készítsd:

  1. Az eperből vegyél ki 3 szép szemet a díszítéshez, a többit vágd kis kockákra.
  2. A zabpelyhet és a mandulát 180 fokon, időnként megrázogatva, sütőben pirítsd aranyszínűre. Amikor már szép színt kaptak, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és ekkor keverd hozzá a búzacsírát.
  3. A habtejszínt verd kemény habbá, majd mehet bele a natúr joghurt, és a nyírfacukor.
  4. Vedd elő a poharakat, és kezdd el a rétegezést: alulra eper, erre jön zabpelyhes keverék, majd a tejszínes keverék. Ezt ismételgesd, s a tetejét a tejszínes keverékkel zárd le, amire egy félbevágott epret tegyél díszítésként.

Fontos! Ha állni hagyod, megpuhul a zabpehely, ha egyből fogyasztod, ropogós marad.

A nyírfacukor miatt terhességi cukorbetegségben is fogyasztható!

habosepres_alom

 

Ha szeretnél többet olvasni az egészséges táplálkozásról, kattints ide!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!