Az alábbi édesség, kedves Eszti barátnőm ötlete nyomán született, a nálam fellelhető alapanyagokból. Na jó, az epret be kellett szereznem… 🙂 Köszönöm szépen Eszti az inspirációt!
Hozzávalók 6 pohárhoz:
- 500 gramm eper
- 200 ml habtejszín
- 300 g natúr joghurt
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 2 marék zabpehely
- 1 marék búzacsíra
- 1 marék mandula durvára darabolva
Így készítsd:
- Az eperből vegyél ki 3 szép szemet a díszítéshez, a többit vágd kis kockákra.
- A zabpelyhet és a mandulát 180 fokon, időnként megrázogatva, sütőben pirítsd aranyszínűre. Amikor már szép színt kaptak, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és ekkor keverd hozzá a búzacsírát.
- A habtejszínt verd kemény habbá, majd mehet bele a natúr joghurt, és a nyírfacukor.
- Vedd elő a poharakat, és kezdd el a rétegezést: alulra eper, erre jön zabpelyhes keverék, majd a tejszínes keverék. Ezt ismételgesd, s a tetejét a tejszínes keverékkel zárd le, amire egy félbevágott epret tegyél díszítésként.
Fontos! Ha állni hagyod, megpuhul a zabpehely, ha egyből fogyasztod, ropogós marad.
A nyírfacukor miatt terhességi cukorbetegségben is fogyasztható!
Ha szeretnél többet olvasni az egészséges táplálkozásról, kattints ide!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: