Tudtuk eddig is, hogy a cukorfogyasztás káros az egészségre. Az alábbi tanulmányban azt vizsgálták, hogy van-e összefüggés a cukorfogyasztás és az Alzheimer-kór kialakulása között:
“Egy tanulmány szerint a cukros ételek Alzheimer-kórt okozhatnak – tájékoztat a The Telegraph. A Washingtoni Egyetem tudósai a Journal of Clinical Investigation nevű szaklap hasábjain úgy fogalmaztak, hogy a magas vércukorszint károsíthatja az agy működését, és tovább mélyítheti az Alzheimer-kórhoz hasonló neurológiai betegségeket.
A kutatás egereknél kimutatta, hogy a magas vércukorszint megemeli a beta-amyloid szintet, amely az Alzheimer-kóros páciensek agyában fellelhető plakkok fő alkotóeleme.
A magas vércukorszint a nagy mennyiségű édességet fogyasztó és a cukorbeteg emberekre jellemző.
Mint azt Shannon Macauley, a tanulmány vezető szerzője elmondta: „Az eredmények azt mutatják, hogy a diabétesz, és egyéb, a vércukorszint kontroll alatt tartását megnehezítő kondíciók károsíthatják az agy működését, és tovább súlyosbíthatják az Alzheimer-kórhoz hasonló neurológiai betegségeket. Ez a megfigyelés új utat nyithat annak feltárásában, hogy az agyban hogyan alakul ki az Alzheimer-kór, és új terápiás célterületet kínál a pusztító neurológiai kór kezelésében.”
Természetesen az Alzheimer-kór nem a gyermekek körében jellemző betegség, azonban a betegség megelőzése szempontjából számolnunk kell a cukor hatásával már gyermekkorban.
Forrás: elelmiszer.hu/cikk/okozhat_e_alzheimer_kort_a_sok_suti
Ha szeretnél még többet megtudni arról, mire érdemes figyelned gyermeked egészsége érdekében,
>>>kattints ide<<<