Bolognai tészta, zöld fűszerekkel, teljes kiőrlésű tésztából…

A gyerekek nagyon szeretik a bolognai-s tésztát, de nem szívesen csinálom meg nekik porból a mártást. Kikísérleteztem egy receptet, ami meg sem közelíti a poros változatot. Sokkal finomabb annál, a gyerekek egyszerűen imádják, és nem mellesleg ez egy egészséges változat.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sárgarépát, zellert, vöröshagymát lereszeljük, és az evőkanál olívaolajon addig pirítjuk, még szép piros színt nem kap.
  2. Ekkor rádobjuk a darált húst, és a zúzott fokhagymát, kicsi sóval ízesítjük, és az egészet jól átpirítjuk, kb. 10-15 perc alatt.CAM01316
  3. Amikor már szépen összepirultak, ráöntjük a paradicsompürét. Ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vizet is öntsünk rá, majd ízesítsük a fűszerekkel és a nyírfacukorral.
  4. Lassú tűzön főzzük nagyjából 1 órát, hogy ízek jól összeérjenek.
  5. A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben, lecsöpögtetjük.
  6. A tésztát a mártással együtt tálaljuk, reszelt sajttal a tetején.

Tipp:

  1. Csinálj dupla adagot, a felét kis dobozokban fagyaszd le, jól fog jönni, amikor gyorsan kellene valami vacsit kreálnod. (Ez a mártás ugyanolyan a fagyasztóból kivéve, mint amikor megfőzted.)
  2. De keverhetsz bele tejszínt is, az így kapott mártást tepsiben rétegezheted a tésztával, tetejére szórj füstölt sajtot, majd csak pirítsd össze őket a sütőben.

Ha szeretnél még több hasznos tippet, ötletet az egészséges táplálkozással kapcsolatban, kattints ide!

Tudatosan megélt szép napot!

aláírás

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »