Glutén-, és laktózmentes köleskása, gyümölcsökkel rétegezve

Garantáltan működő recept! És naggggggyon finom!

Hozzávalók egy családi adaghoz:

A kölest tedd egy fazékba, öntsd rá a vizet és a tejet. Forrald föl. Miután felforrt, tegyél rá egy fedőt és lassú tűzön, ügyelve nehogy lekapjon, időnként megkeverve, főzd meg. A köles elég hamar megfő, de ez a kása akkor jó, amikor már finom krémes, olyan tejbegríz állagú lesz.

Ha elérted a kívánt állagot, zárd le, keverd hozzá a fűszereket és tálkákba rétegezd a gyümölccsel. Melegen és hidegen is kitűnő.

Ez a recept alkalmas 1 éves kor alatt is, valamint gluténérzékeny és tejcukorérzékeny babáknak is egyaránt. Nagyobb gyerekeknek készítheted tehéntejjel, ízesítheted mézzel, rakhatsz bele aszalt gyümölcsöket, halmozhatsz a tetejére idény jellegű friss gyümölcsöket.

Tudatosan megélt, szép napot!

Ha tetszett a recept, megköszönném, ha szavazol rám ezen a versenyen:

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »