Tudatosmami

Halas szendvicskrém, gyorsan, egyszerűen

Az ajánlások szerint heti 300-400 dkg tengeri halat kellene fogyasztanunk. Sajnos Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás meg sem közelíti az ajánlásokat, sőt amikor eszünk, azt is leginkább Karácsonykor rántott (nem tengeri) hal formájában fogyasztjuk.

Ezért nem is szabad meglepődni azon, hogy a halálozási statisztikák első helyén a szív-érrendszeri megbetegedések állnak felnőttkorban, melyhez hozzájárul a rendkívül alacsony halfogyasztás is.

Hoztam most ide egy szendvicskrémet, mellyel hátha egy kis kedvet csinálok a halfogyasztáshoz. Rendkívül gyorsan elkészíthető, én Nórival szoktam összekeverni nagyjából 10 perc alatt.

  • 20-30 dkg tengeri halfilé (ha konzervet választasz, a natúr lében lévőt emeld le a polcról), ha nem CAM01303konzerv, akkor a halfilét pár perc alatt párold meg teflonedényben, pár csepp olívaolajon)
  • fél pohár natúr joghurt (itt meg tudod nézni, én hogyan csinálom a joghurtot)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár csepp citromlé
  • csipet só, csipet fehér bors 

Az összes hozzávalót botmixerrel pürésítjük, és kész is 🙂 Pirítóssal és paradicsommal tálaljuk.

Tudatosan megélt szép napot!

aláírás

 

 

Ha tetszett a recept, örülnék, ha szavaznál rám, itt. Köszönöm szépen!

 

banner_468x60_szavazás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!