Házi felvágott, három lépésben. A rettenetes bolti felvágottak helyett…

Tisztelet a kivételnek. De tényleg. Sok terméket emberi fogyasztásra alkalmatlannak kellene nyilvánítani.

Itt a házi változat három egyszerű lépésben:

Hozzávalók: 60 dkg darált csirkemell, 2 egész tojás, 200 ml főzőtejszín, 1 gerezd áttört fokhagyma, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só és fűszerek (most kakukkfűvel és majorannával készült)

1. A hozzávalókat összekeverjük.

2. Egy nagyobb folpackot levágunk, belehalmozzuk a húspépet, feltekerjük, mint a rétest és két végét a folpacknak megcsavarjuk.

3. Közben felforralunk egy fazékban vizet (ezt is lehet ízesíteni, de nem muszáj). Ha forr, belerakjuk a folpackos húsrudat és megfőzzük a lében. Nagyjából 1 óra kell neki.

4. Hagyjuk kihűlni, s akkor szép vékonyra tudjuk szeletelni.

Ez biztos, hogy húsból készült, mindenféle melléktermék és adalékanyag nélkül 🙂  (Pontosan ezért, ne várd azt a homogén, rózsaszín szeletet, mint amilyet a boltban veszel…)

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »