Tudatosmami

Házi felvágott, három lépésben. A rettenetes bolti felvágottak helyett…

Tisztelet a kivételnek. De tényleg. Sok terméket emberi fogyasztásra alkalmatlannak kellene nyilvánítani.

Itt a házi változat három egyszerű lépésben:

Hozzávalók: 60 dkg darált csirkemell, 2 egész tojás, 200 ml főzőtejszín, 1 gerezd áttört fokhagyma, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só és fűszerek (most kakukkfűvel és majorannával készült)

1. A hozzávalókat összekeverjük.

2. Egy nagyobb folpackot levágunk, belehalmozzuk a húspépet, feltekerjük, mint a rétest és két végét a folpacknak megcsavarjuk.

3. Közben felforralunk egy fazékban vizet (ezt is lehet ízesíteni, de nem muszáj). Ha forr, belerakjuk a folpackos húsrudat és megfőzzük a lében. Nagyjából 1 óra kell neki.

4. Hagyjuk kihűlni, s akkor szép vékonyra tudjuk szeletelni.

CAM00937

Ez biztos, hogy húsból készült, mindenféle melléktermék és adalékanyag nélkül 🙂  (Pontosan ezért, ne várd azt a homogén, rózsaszín szeletet, mint amilyet a boltban veszel…)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kanizsárné V.Niki says: (előzmény @makkmarci)

    Örülök, hogy tetszik. 🙂
    Abszolút bírja, tedd bele nyugodtan forró vízbe.
    Én légmentesen zárható edényben szoktam tenni, a kész szeleteket, nem barnul, nem szárad ki, friss marad.
    3-4 napon belül azért meg kell enni, higiéniai szempontok miatt.
    Ebből két nagyobb rúd lesz, pontosan ezért, ilyenkor osztogatom a családnak 🙂
    Ha nem ennétek meg ennyi idő alatt, érdemesebb kevesebbet csinálni.

  2. makkmarci says:

    Jól hangzik. Nem vagyok egy konyha tündér, a pollack bírja a forró vizet, főzést? Másik kérdésem, hogy ez így meddig áll el kb a hűtőben?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!