Tisztelet a kivételnek. De tényleg. Sok terméket emberi fogyasztásra alkalmatlannak kellene nyilvánítani.
Itt a házi változat három egyszerű lépésben:
Hozzávalók: 60 dkg darált csirkemell, 2 egész tojás, 200 ml főzőtejszín, 1 gerezd áttört fokhagyma, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só és fűszerek (most kakukkfűvel és majorannával készült)
1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Egy nagyobb folpackot levágunk, belehalmozzuk a húspépet, feltekerjük, mint a rétest és két végét a folpacknak megcsavarjuk.
3. Közben felforralunk egy fazékban vizet (ezt is lehet ízesíteni, de nem muszáj). Ha forr, belerakjuk a folpackos húsrudat és megfőzzük a lében. Nagyjából 1 óra kell neki.
4. Hagyjuk kihűlni, s akkor szép vékonyra tudjuk szeletelni.
Ez biztos, hogy húsból készült, mindenféle melléktermék és adalékanyag nélkül 🙂 (Pontosan ezért, ne várd azt a homogén, rózsaszín szeletet, mint amilyet a boltban veszel…)
Örülök, hogy tetszik. 🙂
Abszolút bírja, tedd bele nyugodtan forró vízbe.
Én légmentesen zárható edényben szoktam tenni, a kész szeleteket, nem barnul, nem szárad ki, friss marad.
3-4 napon belül azért meg kell enni, higiéniai szempontok miatt.
Ebből két nagyobb rúd lesz, pontosan ezért, ilyenkor osztogatom a családnak 🙂
Ha nem ennétek meg ennyi idő alatt, érdemesebb kevesebbet csinálni.
Folpack, nem pollack. ..
Jól hangzik. Nem vagyok egy konyha tündér, a pollack bírja a forró vizet, főzést? Másik kérdésem, hogy ez így meddig áll el kb a hűtőben?