Ha sikerül jó minőségű tejet és (valóban) élőflórás joghurtot vennünk, csodás házi joghurtot tudunk készíteni. A “valóban” szócskát a “ráírt, de mégsem tartalmaz élőflórát” joghurtok miatt írtam….
Amire szükséged lesz:
1. 1 liter tej
2. 3-4 púpozott evőkanál élőflórás natúr joghurt (csak az első adag elkészítésekor, utána már a kész joghurtból kanalazunk 3-4 evőkanállal az újabb adag elkészítéséhez)
3. egy edény a tej felforralásához
4. egy befőttesüveg tetővel
Lépések:
1. lépés: A tejet forraljuk, majd langyosra hűtjük (ne legyen hideg, de túl forró sem, ez nagyon fontos)
2. lépés: A joghurtot belekanalazzuk a befőttes üveg aljára.
3. lépés: A langyos tejet ráöntjük a joghurtra.
4. lépés: Lezárjuk az üveget, majd száraz dunsztba tesszük (újságpapírba csomagoljuk és törölközőbe), és ott hagyjuk kihűlni.
5. lépés: Amikor kihűlt hűtőszekrénybe tesszük, és kívánság szerint fogyasztjuk 🙂
Ez a joghurt simán eláll 1 hétig is a hűtőben.
Házi lekvárral, mézzel, idénygyümölcsökkel remek tízórai, uzsonna készíthető belőle, a bolti gyümölcsjoghurtok helyett…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: