Tudatosmami

Házi joghurt készítése az egész családnak, 5 egyszerű lépésben

Ha sikerül jó minőségű tejet és (valóban) élőflórás joghurtot vennünk, csodás házi joghurtot tudunk készíteni. A “valóban” szócskát a “ráírt, de mégsem tartalmaz élőflórát” joghurtok miatt írtam….

 

Amire szükséged lesz:

1. 1 liter tej

2. 3-4 púpozott evőkanál élőflórás natúr joghurt (csak az első adag elkészítésekor, utána már a kész joghurtból kanalazunk 3-4 evőkanállal az újabb adag elkészítéséhez)

3. egy edény a tej felforralásához

4. egy befőttesüveg tetővel

 

Lépések:

1. lépés: A tejet forraljuk, majd langyosra hűtjük (ne legyen hideg, de túl forró sem, ez nagyon fontos)

2. lépés: A joghurtot belekanalazzuk a befőttes üveg aljára.

3. lépés: A langyos tejet ráöntjük a joghurtra.

4. lépés: Lezárjuk az üveget, majd száraz dunsztba tesszük (újságpapírba csomagoljuk és törölközőbe), és ott hagyjuk kihűlni.

5. lépés: Amikor kihűlt hűtőszekrénybe tesszük, és kívánság szerint fogyasztjuk 🙂

 

Ez a joghurt simán eláll 1 hétig is a hűtőben.

Házi lekvárral, mézzel, idénygyümölcsökkel remek tízórai, uzsonna készíthető belőle, a bolti gyümölcsjoghurtok helyett…

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!